България бележи ръст от 7,3%  в броя на чуждестранните туристи

...
 България бележи ръст от 7,3%  в броя на чуждестранните туристи
Коментари Харесай

Ангелкова: Очакваме рекордните 9 млн. туристи да посетят България през 2017 г.

 България бележи растеж от 7,3%  в броя на задграничните туристи от януари до ноември 2017 година по отношение на същия интервал година по-рано, сочат данните на Национален статистически институт. За 11-е месеца на годината страната ни е посрещнала 8,4 млн. задгранични посетители.
 

" Данните са извънредно положителни ", означи в коментар министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от пресцентъра на ръководеното от нея ведомство.

Тя уточни, че в случай че този растеж се резервира, имаме действителен късмет да надхвърлим 9 млн. туристи на годишна база. " Това би било връх и ще работим интензивно, с цел да го реализираме “, сподели още Ангелкова.

Според нея регистрираните данни дават опция и упоритост страната да се стреми през 2018 година да притегли 10 млн. задгранични туристи.

Над 6,3 милиарда лева са приходите от интернационален туризъм за 10-е месеца на тази година, сочат данните на Българска народна банка. За интервала януари - октомври 2017 година се регистрира растеж от 9,2% по отношение на същите месеци година по-рано.

За месец октомври тази година постъпленията от интернационален туризъм и пътувания възлизат на близо 394 млн. лева Нарастването по отношение на месец октомври миналата година е 6,6 на 100, показват още от Министерството на туризма.
По публикацията работи: Деляна Петкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР